Tacos med “fårikålkjøtt”

Travle dager med to unger, et par jobber og deltidsstudier gjør at jeg må dele med dere når jeg har tid!

Denne gangen blir det selvsagt noe å anbefale for helgekosen 👏💖

Taco av lammekjøtt (fårikålkjøtt)

Vi har spist vår dose av fårikål her hjemme denne høsten, men hadde ei pakke med kjøtt liggende. Fremfor å handle kvernet kjøtt til gårsdagens tacos, ble nemlig dette kjøttet benyttet 👍🤩 Skal si det var innmari godt, så slenger med en liten oppskrift så dere kan teste også 😊

Du trenger i gryta

  • Ca 1,4kg fårikålkjøtt m/bein
  • 1dl hjemmelaget tacokrydder
  • 3 stjerneanis
  • Ca 1l vann (så det dekker kjøttet)
  • 2ss sukrin Gold/brunt sukker
    * 1ss røkt paprika
    * 1ss hvitløkspulver
    * 1/2 ts spisskummen
    * 1ts salt
    * 1 ts chiliflakes

* smakes til etter kjøttet er ferdig kokt, som forklart lenger ned. Utgangspunktet er hva jeg brukte denne dagen 😊

Slik gjør du
Ha kjøttet i en passende kjele.
Ha på tacokrydder (se tips lenger ned) og stjerneanis.
Fyll opp med vann så det dekker kjøttet

La dette få koke opp, for deretter småkoke under lokk til kjøttet faller av beina, ca 3t.

Sil av krafta på kjøttet, og ta vare på det! Fint til både å ha med i kjøttet her, og til andre gryteretter 👍

Finn frem en litt dyp ildfast form, ha oppi litt av den varme kraften (et par cm opp på kanten), og rør ut brunt sukker så det løser seg opp.
Sett ovnen på 200grader over/undervarme.
Rens kjøttet fri for bein og vend inn i kraften du har i forma. Her smakes eventuelt mer krydder til før du blander alt godt.

Settes inn midt i ovnen i ca 20-40 min avhengig av hvor lang tid du bruker å lage tilbehøret 😊 Vend gjerne om kjøttet en gang eller to mens det godtgjør seg i ovnen, spe eventuelt på med ekstra kraft om nødvendig.

Ble enkelt servert til meg med blandet salat, salsa, guacamole, crème fraiche og koriander.

Forslag til tilbehør generelt kan du finne i mine innlegg med tacos fra tidligere under her, og må si at både syltet rødløk eller gresskar virkelig er å anbefale 😋⤵️

Høsttaco med lam

Lavkarbo tacotallerken

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg