Ovnsbakt aure

Aure er en nydelig matfisk, og anbefales virkelig.

Du trenger

  • 1 aure ca 1,5kg
  • 1 liten fennikel
  • 1 liten purreløk
  • 1 gul løk
  • 1 chili
  • Cherrytomater
  • 50g smør
  • 3ts grov sennep
  • Salt og pepper

Slik gjør du

Sett ovnen på 180 grader, rens og skyll fisken. Tørk den lett og legg den i ei ildfast form, lag noen snitt i skinnet med en skarp kniv. Ha salt og pepper inni og smør på med sennep. Avslutt med 1ts på skinnet. Kutt opp chili, løk, purre og fennikel som du fordeler inni og rundt fisken. Smør deles opp i terninger og dyttes inni med fyllet samt rundt og under fisken.

Ovnsbakt aure klar for ovnen

Settes inn midt i ovnen i 20 minutter før du har over cherrytomater i ca 15 minutter.

Tilbehør

Sellerirotmos med blomkål og grønne fiskegrønnsaker anbefales som tilbehør.

Du finner fremgangsmåte på linker under her:

https://miaslavkarbo.blogg.no/groenne-fiskegroennsaker.html

https://miaslavkarbo.blogg.no/sellerirot-og-blomkaalmos.html

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg