Aure er en nydelig matfisk, og anbefales virkelig.
Du trenger
- 1 aure ca 1,5kg
- 1 liten fennikel
- 1 liten purreløk
- 1 gul løk
- 1 chili
- Cherrytomater
- 50g smør
- 3ts grov sennep
- Salt og pepper
Slik gjør du
Sett ovnen på 180 grader, rens og skyll fisken. Tørk den lett og legg den i ei ildfast form, lag noen snitt i skinnet med en skarp kniv. Ha salt og pepper inni og smør på med sennep. Avslutt med 1ts på skinnet. Kutt opp chili, løk, purre og fennikel som du fordeler inni og rundt fisken. Smør deles opp i terninger og dyttes inni med fyllet samt rundt og under fisken.
Settes inn midt i ovnen i 20 minutter før du har over cherrytomater i ca 15 minutter.
Tilbehør
Sellerirotmos med blomkål og grønne fiskegrønnsaker anbefales som tilbehør.
Du finner fremgangsmåte på linker under her:
https://miaslavkarbo.blogg.no/groenne-fiskegroennsaker.html
https://miaslavkarbo.blogg.no/sellerirot-og-blomkaalmos.html