Det er ikke ofte man finner torsketunger og kjaker her nede på Østlandet, man kan selvsagt bestille hos fiskeforhandleren også. Kjøttet ansees å være indrefileten og er en riktig så flott delikatesse 🤩
Tradisjonelt lager man en melblanding og steker de i godt smør. Serveres da med stekt løk, poteter og gulrøtter til. Ikke helt lavkarbo, og veeeldig kjedelig.
Personlig liker jeg å spise dette med salsa, limejuice og spennende smaker. Denne gangen på deilige yoghurtbrød 🤩
Du trenger
Til panering
- 700g torskekjaker/tunger (benfri)
- 7dl baconcrisp (hele)
- 3dl revet mozarella
- 2dl kokosmasse
- 1ss hot madras currypowder
- Olje og smør til steking
- 2 egg
- 2 krm salt
Crispy fennikel
- 1/2 fennikel
- 2 korker eplecidereddik
- 2 korker vann
- 4dråper flytende natreen
Tomatsalsa
- 3 store modne tomater
- 1 chili
- 1 liten rødløk
- 2 fedd hvitløk
- 1 neve frisk koriander
- Saften av 1 lime
- 1 krm salt etter smak
Øvrig tilbehør
- Skivet paprika
- Alfalfaspirer
- Creme fraiche
- Lime
Yoghurtbrød
https://miaslavkarbo.blogg.no/luftige-og-saftige-yoghurtbrod.html
Slik gjør du
Start med yoghurtbrødene, pakk de inn i folie/plast til resten er ferdig.
Tomater og rødløk til salsaen kuttes i små terninger, finhakk koriander, chili og hvitløk og bland sammen. Tilsett så limejuice og sett kjølig. Litt salt kan også tilsettes etter smak.
Fennikel finstrimles, lag lake av eddik, vann og natreen før alt blandes sammen og settes kjølig.
Bruk en kjøkkenmaskin og hakk baconcrisp med kokosmasse. Tilsett osten og currypowder halvveis, stans når du er fornøyd med massen.
Visp egg sammen med en klype salt
Tunger og kjever vendes først i eggemassen før du vender de inn i paneringen.
Stekes til gylden sprø på medium-høy varme i blanding av olje og smør i stekepanna .
Serveres som en taco på yoghurtbrød med det du liker 🤩