Altså kaloribombe er det, men ultimat comfortfood 🤩🥰
Retten er veldig mektig, smakfull og enkel å lage 😊
Du trenger til 4
- 500g ternet bacon
- 200g chorizo
- 50g parmesanost
- 200g cheddar
- 125g fersk mozarella
- 125g kremost med urter
- 5dl fløte
- 50g smør
- 2 stilker stangselleri
- 1 rødløk
- 2 fedd hvitløk
- 1/4 ts raspet muskat
- 3ss tørket gressløk
- Salt og pepper etter smak
- Salat etter ønske ved siden
- LK makaroni/pasta (se tips)
Slik gjør du
Start med pastaen, oppskrift finner du her:
https://miaslavkarbo.blogg.no/basic-lk-pasta.html
Forvarm ovnen på 180grader.
Mens pasta står i ovnen, starter du med å hakke hvitløk og stangselleri. Bruk en mellomstor kjele, smelt smør og fres hvitløk og stangselleri blankt og mykt. Tilsett fløte og varm opp til kokepunktet mens du rører forsiktig.
Mens fløten varmes opp, steker du bacon og chorizo i flere omganger.
Når fløten er opp mot kokepunktet, tilsettes gressløk og oster litt etter litt, smeltes inn under stadig omrøring. Dette skal til slutt bli en tykk ostesaus. Se an mengde ost til du er fornøyd.
Når bacon og chorizo er ferdig stekt, kutter du opp rødløk og steker i samme panna med fettet fra kjøttet til den er myk og blank.
Bland alt sammen forsiktig med pastaen og ha over i ildfaste former i ovnen, stekes i ca 30-40min avhengig av størrelsen på forma.
Server gjerne med noe grønt ved siden av og nyt 😊