Kremet suppe med scampi

Suppe er godt, og blir enda bedre om du har hjemmelaget kraft som brukes. Denne gangen er suppen basert på grønnsakskraft, men har du kraft fra sjømat vil det passe perfekt her.

Oppskrift på min grønnsakskraft finner du i linken under her:

https://miaslavkarbo.blogg.no/kraft-paa-avskjaer.html

Du trenger

  • Ca 1,5L kraft
  • 2 store fedd hvitløk
  • 2 stilker stangselleri
  • 1 chili
  • 800g scampi
  • Ca 7cm ingefærrot
  • 2 sjalottløk
  • Ei neve frisk rosmarin
  • 1/2 lite hode sellerirot
  • 1/2 liten knutekål
  • 1/2 purreløk
  • 1ts red currypaste
  • 1 boks kokosmelk
  • 1dl fløte
  • 2-3 ss creme fraiche
  • 1 lime

Slik gjør du

Kutt opp løk, hvitløk, halvparten av chili, rosmarin, halvparten av sellerirotmengden og la dette få koke seg litt inn i ca 2dl kraft. Tilsett red currypaste og bruk en stavmikser til du får en tykk saus. Tilsett nesten all kraften og la dette få et lite oppkok mens du rører.

Tilsett kokosmelk og rør om, og kutt opp resten av grønnsakene i passende biter. Tilsett i suppen, og la det få småkoke i ca 15 min. Tilsett mer kraft om suppen blir for tykk.

Rens scampi og gi de et par minutter i stekepanna med litt smør, krydre etter smak, jeg har brukt litt chili og salt. Legg til side, da de skal tilsettes suppen rett før servering.

Når suppen har fått kokt seg sammen, smaker du til med fløte, creme fraiche, salt, pepper og saften av 1 sitron. Resten av chilien kan fint tilsettes nå, i passende biter. Ha scampien oppi rett før servering.

Vel bekomme!

 

Kremet scampisuppe

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg