Burger er digg, og noe alle i familien liker ? Oppskriften gir her 4 store burgere, eller 8 små. Tips til dressing og brød får du også i innlegget.
Du trenger
- 800g kjøttdeig (storfe)
- 4dl revet ost
- 1 chili
- 3 fedd hvitløk
- 1 liten rødløk
- 1-2 ss malt paprikapulver
- 2ss provencekrydder
- 2ts salt&pepper
- Ei neve friske urter etter smak
- Ca 1-2dl vann
- Cheddar i skiver til topping
- Smør til steking
Slik gjør du
Finhakk chili, hvitløk, løk og urter i foodprosessor/blender. (Jeg har brukt 1 stilk rosmarin og estragon).
Ha over i en stor bolle og tilsett kjøttdeig og ost, bland dette sammen med øvrige krydderier. Vann og øvrige krydder tilsettes litt og litt til du får en håndterbar masse.
Bruk en burgerpresse å forme burgere med, ellers er 2 stk bakepapir gode å bruke til å forme. Ønsker du en mer rustikk versjon, fukter du hendene og former burgere slik du ønsker.
Pass på at burgere trekker seg litt sammen under steking.
Stekes på grill, eller som her inne stekepanne med godt smør. Medium sterk varme frem til saften stiger ut, snus og la hvile til du legger på ei skive cheddar på burgeren. Serveres straks.
Oppskrift på brød, syltet rødløk og dressing finner du under bildet.
Spicy enkel burgerdressing:
https://miaslavkarbo.blogg.no/base-til-spicy-hamburgerdressing.html
Hjemmelaget hamburgerbrød:
https://miaslavkarbo.blogg.no/lavkarbo-hamburgerbroed.html
Syltet rødløk:
https://miaslavkarbo.blogg.no/syltet-roedloek.html