Oppskriften gir 3 store eller 4 små hamburgerbrød.
Du trenger
- 1dl hampfrø
- 3dl sesammel
- 2,5dl revet ost
- 2 egg
- 2ts bakepulver
- 1ss fiberhusk/phsyllium
- 1ts salt
- Ca .05-0,75dl vann
- Sesamfrø (ferdig skaldet)
Slik gjør du
Tørk og rist hampfrø i tørr stekepanne eller i ovnen. Når avkjølt, kjører du disse i foodprosessor til det blir mel. Tilsett sesammel og bland sammen. Tilsett ost, jeg har brukt blanding (like deler) mozarella og Gouda. La dette bli en masse. Ha deretter i egg, 0,5 dl vann og til slutt bakepulver og salt. La dette få blandes godt i foodprossessoren, tilsett mer vann om nødvendig. Til slutt blandes fiberhusk/physillium inn. Det skal bli en klissete røre, tilsett mer vann om nødvendig.
La svelle i 10 min.
Sett ovnen på 200grader med over/undervarme. Fukt hender og forme brødene etter ønsket størrelse i bredde og pyntes med sesamfrø, de hever godt i ovnen. La steke i ca 25 min. Hviles i ca 5-10 min før de deles.