Gratinert squash m/scampi og mos

Noen dager ønsker man en rett som har mye grønt, men også godt. Denne passer perfekt for deg som elsker bacon også!

Du trenger

  • 2 små eller 1& 1/2 squash
  • 300g bacon
  • 200g scampi
  • 200g revet ost
  • 1 chili (kan reduseres)
  • 1/2 blomkål
  • 1 stor eller 2 små pastinakk
  • 1 neve basilikum
  • 2ss rapsolje

Slik gjør du

Skyll og del squash i 2. Beregn 1/2 normal størrelse pr.voksen porsjon. Skrap ut innmaten på midten og ha dette i en bolle. Sett ovnen på 200g over/undervarme. Smør 1 ildfast form som rommer all squashen med halvparten av oljen.

Kutt opp halvparten av baconet til terninger, og finhakk chilien.

Varm opp en stekepanne med resten av oljen. Fres innmaten av squashen sammen med chili. Ha dette over i de uthulte squashene, og legg de pent i formen. Fres opp det oppkuttede baconet og legg dette på squashen med det andre. Topp alle med revet ost, og sett forma midt i ovnen i ca 30min.

Mosen

Del opp blomkål (ta gjerne med det grønne samt stilk) og pastinakk. Dette skal legges i kokende vann, la det syde i 7-9 min frem til mørt. Sil av vannet og bruk en stavmikser til du får en fin mos/puré. Kutt opp basilikum og vend dette inn.

Fullstendig oppskrift på puréen finner du i eget innlegg på bloggen under her.

https://miaslavkarbo.blogg.no/blomkaal-og-pastinakkpure.html

Kutt opp resten av baconet og fres dette lett i ei stekepanne, mot slutten tilsetter du scampien og vender om til de er lett stekt.

Serveres slik som på bildet, ha gjerne med noen cherrytomater om ønskelig.

 

Gratinert squash m/scampi og puré 
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg