Ytrefilet av okse med kremet sopp

Det er lite som slår en deilig kosemiddag som oksekjøtt, jeg foretrekker ytrefilet eller entrecôte da det har mere smak.

Du trenger

  • Ytrefilet av okse (hel filet, 180g pr person)
  • Aromasopp ca 100g pr person
  • Hele tomater 1 pr person
  • Creme fraiche etter mengde sopp
  • Salatmix etter ønske
  • Paprika, gjerne flere farger
  • Smør til steking
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 chili
  • Salt, pepper, paprikakrydder
  • Frisk timian

Slik gjør du

Start med å lage snitt itoppen av tomatene og sett de midt i ovnen i egen form på 180grader, ha gjerne litt salt og pepper på. Deretter er det å finskjære ytrfileten, den kan ha ytterliggende sener som blir trå ved steking. Gni deretter inn salt, pepper, paprikakrydder og finhakket timian. La dette stå på benken mens du varmer ei panne til bruning av kjøttet. Jeg har oppi 2 fedd hvitløk, litt timian og smør i varm panne mens kjøttet brunes på alle sider. Gjør klar ei ildfast form med 1/3 av soppen som er skivet, et par klatter smør, litt mer timian, 1 delt chili og et par fedd hvitløk.

Bruk temperaturmåler og sett inn midt i ovnen på 180-200grader. Når kjøttet viser 56-57 grader tas kjøttet ut til hviling.

Resten av soppen deles i skiver/båter og freses i en kjele sammen med litt salt, pepper og timian. Når soppen har sluppet sin væske, tilsetter du ønsket mengde creme fraiche til den får en passende kremet konsistens.

Del opp kjøttet i passende biter etter ca 10 min hviletid. En del av stekefettet fra formen kan med fordel tilføres soppblandingen, smak deg frem.

Serveres som på bildet, med salat, paprika, sopp fra formen og soppblanding.

Bon appetitt!

Ytrefilet av okse med sopp og ovnsbakt tomat

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg