Lam hører med i påsken, og jeg liker å forsøke med noe noe nytt tilbehør innimellom. Denne gangen en egen versjon av piperade. Deilig tomatbasert og paprika som tilbehør, spekket med mye smaker.
Du trenger
- 800 g ytrefilet av lam
- 2 poser knaskerøtter
- 2ts rosmarin (tørket)
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss smør til steking
Til piperaden
- 2 ss olje
- 2 ss tomatpuré
- 1ts sambal oelek
- 200g oppdelte champignon
- 1 stk grønn/gul paprika i biter
- 1 stk rød paprika i biter
- 1 stk rødløk i båter
- 1 boks hermetisert tomat/4 ferske tomater i båter
- 4 båter finhakket hvitløk
- 1 dl hvitvin
- 1 dl buljong
- 1-2 ss tørket rosmarin
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
Slik gjør du
Bruk en varm panne og tilsett smør, 2ts rosmarin og 2 fedd grovhakkede hvitløksbåter. La smakene frigjøre seg før du bruner kjøttet og krydrer med salt og pepper.
Vend knaskerøtter i samme panne i ca 5 minutter før de blir med kjøttet for ettersteking i en ildfast form.
Bruk et steketermometer i den tykkeste delen av fileten og etterstek i ovnen på 120-125°C i ca. 20-30 minutter, eller til termometeret viser 60-62°C.
La kjøttet hvile i ca10 minutter.
Piperaden lager vi mens kjøttet er i ovnen.
Varm opp olje og surr tomatpuré, sambal oelek, grønnsaker og krydder til alt er mykt og blankt. Tilsett vin, buljong og kok opp. Smak til piperaden med salt og pepper.
Skjær kjøttet i biter eller skiver på skrå og server med piperade og knaskerøtter.