Torsk er en nydelig fisk, og vi kan variere retten i det uendelige. Denne gangen har jeg valgt å ovnsbakte ryggfiléter med tørkede urter og kryddersmør.
Du trenger til 4
- 700g torskefilet
- Krydderurter etter smak (persille og gressløk er brukt her)
- 1/4 sellerirot
- 1/2 brokkoli
- 1/2 blomkål
- 1dl fløte
- 75g smør
- Pepperoni finhakket (1 håndfull)
- 1ss paprikapulver
- 4 finhakket fedd hvitløk
- Salt og pepper etter smak
- 8 remser bacon
Slik gjør du
Start med kryddersmøret, ta frem 50g meierismør og la det bli mykt på benken. I mellomtiden kutter du opp pepperoni og 3 fedd hvitløk og lar det få frese seg blankt i en liten kjele. Bland sammen med smøret i en bolle, tilsett paprikapulver, salt og pepper etter smak.
Ha smøret over på en god bit med plastfolie og rull stramt sammen som en pølse. Sett kjølig, hurtigfrys ved behov.
Sett stekeovnen på 200gr og gjør klar torsken i ei smurt ildfast form. Krydre med urter og legg en god bit kryddersmør på toppen av hver filet. La dette bake i ca 10-12 min til torsken starter å flake seg.
Kutt opp sellerirot, blomkål og brokkoli i passende biter. Kok opp lettsaltet vann, la grønnsakene koke mørt i ca 7 min. Trekk kjelen av platen og sil av vannet. Tilsett 25g smør, 1 finhakket hvitlølsfedd, litt salt og pepper, bruk en stavmikser for å mose. Tilsett fløte mot slutten om ønskelig.
Mens fisk og grønnsaker bakes og kokes, steker man opp bacon. Bruk gjerne terninger om ønskelig, sprøtt bacon er virkelig godt til torsk.
Vel bekomme!