Gresskar finner du overalt nå i oktober, og det er noe vi ikke er kjent for å bruke i maten her i Norge så alt for mye.
Jeg har testet 2 forskjellige smaker i syltingen. Hvorav den ene er spesifikt til bruk på tacos. Hvorfor ikke teste selv?
Syltet gresskar til tacos
- 1,5dl ferdig rensket og kuttet flaskegresskar
- 1/2 chili i tynne skiver
- 1ss korianderfrø
- 2stk laurbærblad
- 2ss hele fempepperblanding
- 1ts allehånde
- 1,5dl eplecidereddik
- 3dl vann
- ca 1dl sukrin gold
- 1/2 lime
Start med å frigjøre smakene fra krydre i en tørr kjele. Varmes lett opp til du lukter aromaene, pass på så det ikke svir seg.
Fyll på med vann, eddik og sukker og la dette få et oppkok. Rør av og til slik at sukkeret løses opp. La dette få kokes inn og redusere til det tykner en del. Tilsett lime juice og biter helt mot slutten av koketiden.
Gjør klar egnet glass og fyll opp med gresskar og chili. Laken has over, pass på å få med lime og krydder.
Avkjøles på benken før de settes kjølig.
Syltet gresskar med smak av jul
- 3dl ferdig rensket og kuttet flaskegresskar
- 2 stk kanelstang
- 4stk stjerneanis
- 2ss korianderfrø
- 3stk laurbærblad
- 1ss malt kardemomme
- 2ts allehånde
- 3dl eplecidereddik
- 5dl vann
- ca 2,5dl sukrin gold
Start med å frigjøre smakene fra krydre i en tørr kjele. Varmes lett opp til du lukter aromaene, pass på så det ikke svir seg.
Fyll på med vann, eddik og sukker og la dette få et oppkok. Rør av og til slik at sukkeret løses opp. La dette få kokes inn og redusere til det tykner en del.
Gjør klar egnet glass og fyll opp med gresskar. Laken has over, pass på å få med krydder fra laken.