Sweet’n spicy nudler med Scampi

Det asiatiske kjøkken er lett å la seg inspirere av. Denne retten har både sødme, syrlighet og styrke i seg.

Du trenger 

Til marinaden:

  • 2ss sukrin gold
  • 1 rød chili
  • 2 fedd hvitløk
  • Saften av 1 lime
  • 5cm ingefær

Til retten

  • 700g rå scampi (rensket)
  • 4 porsjoner shiratakinudler
  • 2 stilker vårløk
  • 1 chili
  • 1 rød paprika
  • 1/2 brokkoli
  • 1/2 squash
  • 1 neve koriander
  • Salt og pepper etter smak
  • Limesaft fra 1 lime
  • 1ss Olje til steking

Slik gjør du

Finkakk chili, ingefær og hvitløk. Bland dette sammen med limesaften og sukker. Rens scampien og vend dette sammen. Sett kjølig mens resten klargjøres.

Skyll nudlene godt i rennende vann mens du gjør klart resten av grønnsakene.

Brokkoli kuttes i små buketter, kutt resten i passende biter som skal wokes.

Finhakk chili

Varm opp ei wokpanne og tilsett 1ss olje, fres scampi i et par tre minutter på høy varme før de settes til side med kraften.

Skru ned temperatur på plata og wok grønnsakene al dente før de settes til side.

Nudlene tilsettes så wokpanna sammen med chili og kraften fra scampien, la dette få syde under omrøring i ca 5 min før alt vendes sammen. La smakene få trekke sammen i noen få minutter. Smak til med salt og pepper.

Kutt opp vårløk, koriander og tilsett sammen med saften av 1 lime rett før servering.

Ønsker du en mildere versjon, kan mengde chili reduseres.

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg