Supermøre koteletter

Bilder av slik mat er alltid urettferdig, for smakene kommer aldri godt nok frem.

Koteletter er noe de aller fleste av oss er oppvokst med, og blir det tilberedt på rett måte så er det nydelig mat. Hjemme bruker jeg ei leirgryte/form og gjør alt klart før vi drar av gårde på en fritidsaktivitet. Da har vi deilig middag når vi kommer tilbake. Ellers så kan det anbefales å lage som en deilig søndagsmiddag.

Du trenger 

  • 700g koteletter(4-6stk avhengig str)
  • 4 neper
  • 2 gulrøtter (for kraft)
  • 1 chili
  • 6 fedd hvitløk
  • 250-300g champignon
  • 4 sjarlottløk (1 stor gul løk)
  • 1/2 persillerot
  • 3 stilker stangselleri 
  • 1/2 blomst basilikum
  • 1 brokkoli
  • 30g smør
  • Salt og pepper
  • Provencekrydder
  • Rosépepper

Slik gjør du

Pass på å bløtlegge leigryte (terracotta) en stund om du benytter det, skal også settes i kald ovn.

Rens og kutt opp alle grønnsaker i store staver foruten brokkolien, chili og hvitløk trenger bare å deles i 2 før smaken. Ha dette i leirgryta lagvis med krydder og basilikum. Krydre kotelettene og ha på toppen med smør og ca2,5dl vann.

Sett  gryta med lokk på inn i ovnen, og sett ovnen på 170g med over/undervarme. La dette stå å godgjøre seg i 2,5t og kok brokkoli å ha ved siden av.

Bruker du langpanne, kan denne dekkes til med folie over i stedet for leigryte med lokk.

Kraften som er til overs kan du ta vare på til senere.

Møre koteletter

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg