Bilder av slik mat er alltid urettferdig, for smakene kommer aldri godt nok frem.
Koteletter er noe de aller fleste av oss er oppvokst med, og blir det tilberedt på rett måte så er det nydelig mat. Hjemme bruker jeg ei leirgryte/form og gjør alt klart før vi drar av gårde på en fritidsaktivitet. Da har vi deilig middag når vi kommer tilbake. Ellers så kan det anbefales å lage som en deilig søndagsmiddag.
Du trenger
- 700g koteletter(4-6stk avhengig str)
- 4 neper
- 2 gulrøtter (for kraft)
- 1 chili
- 6 fedd hvitløk
- 250-300g champignon
- 4 sjarlottløk (1 stor gul løk)
- 1/2 persillerot
- 3 stilker stangselleri
- 1/2 blomst basilikum
- 1 brokkoli
- 30g smør
- Salt og pepper
- Provencekrydder
- Rosépepper
Slik gjør du
Pass på å bløtlegge leigryte (terracotta) en stund om du benytter det, skal også settes i kald ovn.
Rens og kutt opp alle grønnsaker i store staver foruten brokkolien, chili og hvitløk trenger bare å deles i 2 før smaken. Ha dette i leirgryta lagvis med krydder og basilikum. Krydre kotelettene og ha på toppen med smør og ca2,5dl vann.
Sett gryta med lokk på inn i ovnen, og sett ovnen på 170g med over/undervarme. La dette stå å godgjøre seg i 2,5t og kok brokkoli å ha ved siden av.
Bruker du langpanne, kan denne dekkes til med folie over i stedet for leigryte med lokk.
Kraften som er til overs kan du ta vare på til senere.
tester denne i dag, men langtidssteker over 12 -14 timer på 60⁰ i rømertopf. følger opp resultat
Hvordan ble det? 🤩