Her har jeg brukt en fantastisk god oppskrift fra bloggen “Mat fra bunnen” av Tanja Foss. Har her erstattet sukkeret med Tagatesse.
Du trenger
- 5 eggeplommer (store egg)
- 75g tagatesse
- 3 sitroner
- 100g smør i terninger
Rasp skall av 2 sitroner og skill plommer og hviter. (Jeg sparer hviter til marengsbunn) Mål opp øvrige ingredienser, saften av alle 3 sitroner, og ha alt i en bolle som tåler vannbad.
Pass på at bollen ikke er i direkte kontakt med vannet, så det er lurt å ha noe mellom kjelen og bollen i vannet. Blandingen vispes gjennom oppvarming i ca 20min til det tykner. Ha over i et rent glass i et kjøleskap i min 4t eller helst natten over.
Kremen min skal brukes med min vaniljesmakende kremfløte på Pavlovaen i morgen.
Link til Tanjas oppskrift finner du her: https://matfrabunnenfb.blogg.no/1475571353_sitronkrem.html