Kyllinggryter er god mat, og godt å kunne variere sausen litt innimellom. Denne gang har jeg brukt hasselnøtter og mandler, men prøv gjerne med cashew og peanøtter.
Du trenger til en familie på 4
- 800g strimlet kylling
- 2 never hasselnøtter/cashew naturell
- 2 never mandler/peanøtter naturell
- 2dl fløte
- 2ss creme fraiche
- 2ts sambal oelek
- 1 neve frisk timian
- Isbergsalat
- Agurk i skiver
- 3 reddiker i skiver
- 2 tomater i skiver
- 1 bunt frisk asparges
- Ca 2ss paprikapulver
- Ca 2ss hvitløkspulver
- Salt og pepper etter smak
- Smør til steking
Slik gjør du
Sett ovnen på 200grader (180-190 varmluft)
Spre nøtter ut over ei stekeplate kledd med bakepapir og riste de i ca 3-5 min. Her er det viktig å følge med, siden de fort svir seg.
Knus nøttene lett i kjøkkenmaskin når de er blitt litt avkjølt.
Stek kyllingstrimler i smør med krydder som paprikapulver, hvitløkspulver, salt og pepper. Ta ut og sett til side.
Om mulig så kan du bruke samme stekepanne, og ha i ca 2-3ss smør, nøtter og fløte. Hakk opp timian og tilsett sammen med sambal oelek. Rør dette sammen og smak til med salt, pepper og eventuelt mer paprikapulver. Tilsett asparges og kylling de siste minuttene og creme fraiche.
Serveres med salat, agurk, reddik og tomat.