Sticky sweet grillmarinade til grillben

 

Kalenderen sier det er sommer, selv om ikke været har vært helt med oss her jeg bor. Uansett kan grillen brukes hele året, selv om det nå er høysesong for grillings på verandaen.

For første gang har jeg fått til en skikkelig deilig sticky grillmarinade som jeg vil dele med dere, må virkelig anbefale å prøve på grillben av svinekjøtt eller annet i samme kategori.

Du trenger

  • 1,5-2dl sukkerfri soyasaus
  • 2-3 ss sukrin gold
  • 3ss paprikapulver
  • Ca 1ss hvitløkspulver/2 finhakkede fedd (etter styrke)
  • Ca 1ss chilikrydder/1/2 chili m frø finhakket (etter styrke)
  • 2ss hele korn 5 pepper
  • 1ss hele korn rosépepper
  • 1ss Merian
  • En dæsj limesaft fra lime
  • 1 toppet ts sambal oelek
  • 1ts salt

Start med å røre ut sukrin og sambal oelek i soyasaus. Bruk en morter å støte hele pepperkorn før det tilsettes. Rør deretter inn resten av ingrediensene til du får en tykk marinade. Blir den for tykk, kan du spe ut med litt soyasaus.

Denne mengden passet akkurat til 4 porsjonsstykker grillben.

Smør inn kjøttstykker og la stå å trekke så lenge du har mulighet, gjerne natten over.

Kos deg med grillingen!

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg