Stekt ørret i himmelsk “tomatragu”

Det er så fort gjort å tenke agurksalat og rømme med laks og ørret. Eller ørret i fløtesaus. Denne gangen ønsket jeg å gjøre noe helt annet, og har laget min egen variant av tomatragù til. Denne tomatsausen har helt himmelske smaker og deilige sprø grønnsaker som komplimenterer ørreten perfekt!

Du trenger

  • 2-3 laurbærblad
  • 4 nellikspiker
  • 1ts kardemomme
  • 1ts kanel
  • 1ts løkpulver
  • Salt og pepper etter smak
  • 1 boks Mutti polpa tomater
  • 1 edel løk
  • 1-2 stilker stangselleri
  • 1 grønn og 1 gul paprika
  • 1 liten boks vannkastanjer
  • 1 neve frisk koriander
  • 4 porsjonskoteletter ørret
  • Spirer og hjertesalat
  • Kokosolje og smør til steking

Slik gjør du

Start med “ragùen”. Ha nellikspiker, laurbærblad, kanel og kardemomme i en middels varm og tørr wokpanne. La aromatene varmes opp og frigjøres før du tilsetter 1ss kokosolje og 1 boks tomater. Varm opp til kokepunktet under omrøring. Kutt opp løk i små båter og stangselleri i passende biter og tilsett tomatene sammen med avrente vannkastanjer. Smak til med løkpulver, salt og pepper. Paprika renses, skylles og kuttes i passende biter og has i mens du steker ørreten. Dette skal småputre i ca 5-10 min, tilsett finhakket koriander mot slutten.

Varm opp en ny stekepanne og tilsett smør, stek ørreten til du ser kjøttet starter å flake seg. Ha gjerne litt salt og pepper på underveis.

Serveres med hjertesalat og spirer.

Pannestekt ørret med tomatragù 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg