Smakfulle blåskjell

Blåskjell er nydelig, og noe vi spiser ofte her hjemme. Jeg er velsignet med at både store og små simpelthen elsker sjømat. Et nett blåskjell er heller ikke dyrt, så det er en rimelig og god forrett du får oppskrift på av meg i dag.

Du trenger

  • 2 nett ferske blåskjell
  • 2 stilker stangselleri
  • 1 chili
  • 3-4 fedd hvitløk
  • 1 sjalottløk
  • 2 korker hvitvinseddik/1,5 kork eddik
  • 1 neve urter (koriander&basilikum)
  • 2,5dl vann (kan sløyfes)

Slik gjør du

Skyll og vask skjellene med en grønnsakskrubb. Ødelagte skjell, og de som ikke lukker seg med et lite kakk kastes.

Kutt opp grønnsakene, foruten urter, i små terninger/biter. Bruk en stor nok kjele som kan romme alle skjellene under lokk og ha litt luft over seg.

Ha blåskjell og grønnsaker i kjelen og rist lett slik at det får fordelt seg. Ha over vann (dersom du ønsker å beholde kraft til suppe, skjellene slipper fra seg en del vann selv), og eddiken. Sett på platen på høy varme, kjelen på med lokk. La det få 2-3 minutter før du løfter opp lokket og ser en del av skjellene har fått åpnet seg, rist lett på kjelen med lokket på slik at du får vendt om og skjellene får rett fordeling av varme. Tilbake på platen i et par minutter til.

Kutt opp urter og fordel inn med blåskjellene helt på slutten.

Sil av kraften og server umiddelbart, med kraft ved siden av om ønskelig.

Om du har hatt vann oppi, vil du få omtrent 2-3L kraft som kan brukes til en deilig suppe som hovedrett. Den oppskriften deler jeg med dere i morgen, og da serveres skjellene uten kraft ved siden av.

Smakfulle blåskjell

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg