Smakfull kyllingsuppe

Det er lite som kan slå en varm og deilig suppe på kalde dager. Dette er blant mine favoritter, og er unnagjort på under 1t 🙂

Du trenger (2 voksne 2 barn)

  • 700g strimlet kylling
  • 3 stilker selleri
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 chili
  • 4 sjalottløk
  • 5cm frisk ingefær
  • 1/2 purreløk/eve vårløk
  • 250g champignon
  • 1 rød spisspaprika (søt)
  • 7dl kyllingkraft/buljong
  • 4dl kokosmelk
  • Salt og pepper
  • Paprikapulver (ca 2-3ss)
  • Gurkemeie (ca 1-2ss)
  • 1ts sambal oelek (kan sløyfes)
  • Smør til steking
  • Proteinyoghurt naturell (u/sukker)
  • Noen edle dråper srirachasaus 

Slik gjør du

Finhakk hvitløk, ingefær, løk, stangselleri og chili. Fres dette blankt i en tykkbunnet kjele før du tilsetter kraft/buljong. La dette få redusere litt i ca 20 min.

Rens og stek champignon som du tilsetter suppen, kok gjerne ut panna med 2dl vann og tilsett dette i suppa. Ha deretter i kokosmelk, gurkemeie, sambal oelek og paprikapulver. Smak gjerne til underveis mens suppen koker.

Brun kyllingfilet med smør, litt paprikapulver, salt og pepper (eve annet ønsket krydder). Kyllingstrimler legges til side og tilsettes suppen rett før servering. Kok gjerne ut pannen og tilsett litt av kraften.

Purreløk/vårløk kuttes og skylles fri for jord, og has i suppen i ca 15 min før servering. 

Toppes med paprika og 1ss yoghurt. Srirachasaus er en hot asiatisk saus, her hjemme brukes den til topping på mye. Ha noen dråper på suppen om du ønsker litt styrke.

Vel bekomme!

Kyllingsuppe
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg