Smakfull fiskegrateng

Dette har jeg forsøkt å få til å lage lenge, men har liksom ikke fått til en skikkelig god lavkarbo variant jeg har vært fornøyd med før nå.

Denne er utrolig smakfull, og ekstra god med røkt kolje synes jeg. Men all fisk kan benyttes, bare å tilpasse mengde salt/krydder.

Du trenger

  • 700g ferdig trukket røkt kolje/fisk
  • 50g smør
  • 3dl kremfløte
  • 3ss kremost (har brukt Tine krydder)
  • 2 egg (skill plommer fra hviter)
  • 1dl vann
  • 1ts xantam gum
  • 2 stilker stangselleri
  • 1 gul løk
  • 4 stilker vårløk (3 never hakket)
  • 1/3 fennikel (lik mengde vårløk hakket)
  • Smak til med salt, pepper, hvitløkspulver.

Topping

  • 2 st lavkarbo knekkebrød.
  • 50g revet parmesanost
  • 2ts hvitløkspulver
  • 2ss Provencekrydder (Santa Maria)

 

Slik gjør du

Start med å smelte smør i en mellomstor kjele mens du hakker opp løk, stangselleri og fennikel.

La grønnsakene få stekes med smøret i et par minutter til de er blanke, tilsett så kremost som skal smeltes inn i blandingen. Fløte tilsettes når osten er smeltet, og gi det hele et oppkok under omrøring.

Kok/trekk fisk i ca 10 min mens fløtesaus varmes opp, avkjøl fisken når den er klar.

Når fløtesaus har kokt opp, tilsetter du vann litt om gangen. Hakk opp vårløk og bland inn i sausen. Smak til med salt, pepper og hvitløkspulver. Tilsett xantam gum og rør godt, sausen tykner etter noen minutter. Ta  kjelen av varme og la det få avkjøles litt, mens du tilsetter fisk. Jeg kuttet fisken i passende små biter.

Skill hviter og plomme fra eggene, vend inn plommer i gratenblandingen og stivpisk hviter som vendes inn til slutt.

Ha grateng over i en smurt ildfast form.

Toppingen lages enkelt ved å knuse knekkebrød i en kjøkkenmaskin. Tilsett raspet parmesanost og krydder, bland godt sammen og strø over gratengen.

Stek midt i ovnen på 200grader i 35-40 min.

Mens grateng stekes, lager du deg deilig tilbehør. Denne dagen ble det smør med reddik, fennikel og vårløk. I tillegg dampet blomkål, sellerirot og knaskerøtter 😊

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg