Skalldyrsuppe med kamskjell

Ettersom jeg hadde blåskjell på forrige innlegg, fant jeg det naturlig å benytte den nydelige kraften til å lage skalldyrsuppe med kamskjell. Du kan selvfølgelig bruke kraften til å lage en deilig fiskesuppe også. Her er det bare fantasien som setter grenser!

Du trenger 

  • 3L skalldyrkraft
  • 2 stangselleri
  • 1 kork hvitvinseddik
  • 1 stor pastinakk / 2 små
  • 2 sjalottløk
  • 3 fedd hvitløk
  • 2ss smør
  • 1 chili
  • En liten bunt basilikum og koriander
  • 20 kamskjell
  • Rapsolje til steking
  • 1/2 beger creme fraiche
  • Salt og pepper
  • Cherrytomater/koriander til garnityr

Slik gjør du

Smelt smør i en kjele, kutt opp løk, hvitløk og stangselleri og la dette få godgjøre seg med smøret i kjelen til det er blankt. Ha deretter oppi hvitvinseddik etterfulgt av halvparten av krafta og gi det et lite oppkok. Mens dette koker opp kutter du opp pastinakken og har i kjelen, la dette få syde et par minutter før resten av krafta tilsettes.

Når alle grønnsakene er møre, tilsetter du hakkede urter og bruker en stavmikser og kjører suppen glatt. Smak til med salt og pepper. La suppen stå på lav varme mens kamskjell klargjøres for steking.

Jeg har kjøpt ferdigutskjært kamskjell. Pass på å tørke de godt mens stekepanna står og blir varm. Jeg har ganske høy varme på og olje tilsettes når panna er varm. Stek kamskjell kun 2 min på ene siden, krydre raskt med salt og pepper. Snu de og la de få en stekeskorpe på andre siden, maks 1 min. Legg de så til side for å hvile.

Nå har suppen fått trekt til seg litt smaker, tilsett så creme fraiche. Om suppen blir litt for tykk, så kan du spe ut med vann. Suppen varmes opp under omrøring mot kokepunktet rett før servering. Da kan du kutte opp chili og tomat som skal serveres med suppen.

Fordel suppen likt på 4 suppetallerkener, med 5 kamskjell hver seg.

Pynt gjerne opp med litt koriander.

Kremet skalldyrsuppe med kamskjell

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg