Sjømat med nykål og fennikelsalat

Sjømat er herlig mat og vi sitter lenge ved bordet for å kose oss hjemme i hvert fall!

Den tradisjonelle loffskiva med reker og majones utgår med høye kneløft for min del, jeg har nemlig funnet en crispy kålsalat som er 10 ganger bedre!

Du trenger

  • 1 liten nykål
  • 1 liten fennikel
  • 1 stor nepe (eve 2 små)
  • 1 beger creme fraiche
  • 1 pose majones
  • Ca 1dl fløte
  • 1 sitron
  • 1 chili
  • 5 fedd hvitløk (finhakket)
  • 2-3 stilker vårløk
  • 1 liten rød paprika i terninger
  • 2 reddiker
  • Salt og pepper
  • Paprikapulver

Slik gjør du

Kutt nykål, fennikel, reddik og nepe i tynne lange strimler og legg 1/3 til side som en salat på tallerkenen.

Bruk en bolle å blande creme fraiche, majones og krydder i. Tilsett hvitløk, chili og saften av 1 sitron. Smak deg frem, jeg brukte 1-2 ts med salt og pepper og 2ss paprikapulver.

Bland inn nykål, neper, fennikel og hakket vårløk og paprika. La gjerne salaten stå å trekke en times tid i kjøleskapet før den nytes med din sjømat og resten av nykål, fennikel og nepeblandingen.

Et realt festbord hos oss i går, og anbefaler Grans Moments å drikke til. En deilig Cava/Brut som danser i munnen sammen med sjømaten!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg