Sjømat er herlig mat og vi sitter lenge ved bordet for å kose oss hjemme i hvert fall!
Den tradisjonelle loffskiva med reker og majones utgår med høye kneløft for min del, jeg har nemlig funnet en crispy kålsalat som er 10 ganger bedre!
Du trenger
- 1 liten nykål
- 1 liten fennikel
- 1 stor nepe (eve 2 små)
- 1 beger creme fraiche
- 1 pose majones
- Ca 1dl fløte
- 1 sitron
- 1 chili
- 5 fedd hvitløk (finhakket)
- 2-3 stilker vårløk
- 1 liten rød paprika i terninger
- 2 reddiker
- Salt og pepper
- Paprikapulver
Slik gjør du
Kutt nykål, fennikel, reddik og nepe i tynne lange strimler og legg 1/3 til side som en salat på tallerkenen.
Bruk en bolle å blande creme fraiche, majones og krydder i. Tilsett hvitløk, chili og saften av 1 sitron. Smak deg frem, jeg brukte 1-2 ts med salt og pepper og 2ss paprikapulver.
Bland inn nykål, neper, fennikel og hakket vårløk og paprika. La gjerne salaten stå å trekke en times tid i kjøleskapet før den nytes med din sjømat og resten av nykål, fennikel og nepeblandingen.
Et realt festbord hos oss i går, og anbefaler Grans Moments å drikke til. En deilig Cava/Brut som danser i munnen sammen med sjømaten!