Seifilet med chilireker og fenikkelsalat

Seifilet med melpanering og stekt løk er noe jeg ble vokst opp med. Innimellom hender det at jeg får skikkelig lyst på mat fra barndommen, men ønsker å fornye meg litt. 

Mel er over hodet ikke noe de som lever lavkarbo bør spise, men har funnet en venn i fiberhusken for akkurat denne jobben.

Du trenger

  • 700g seifilet
  • 1-2 løk
  • 100g reker
  • 1,5dl creme fraiche
  • 1 liten chili
  • 3 fedd hvitløk
  • Sitronsaft fra 1/2 sitron
  • Friske urter som persille, gressløk
  • 1 fennikel
  • 1 squash
  • Fiberhusk til panering
  • Smør til steking
  • Salt og pepper

Start med chilireker slik at smakene får satt seg. Finhakk chili, hvitløk og ei god neve urter, has over i ei lita bolle. Tilsett creme fraiche og reker og rør sammen, smak til med litt sitronsaft, salt og pepper. Sett kjølig frem til servering.

Seifiletene vendes godt i fiberhusk før de stekes i godt smør, krydre med salt og pepper. 

Løk stekes og brunes mørt i ei panne med litt smør, salt og pepper.

Fennikelsalaten lages veldig enkelt med å ta like deler fennikel og squash og kjøres sammen i ei kjøkkenmaskin. Ha litt s&p og sitronsaft over, eventuelt litt finhakket chili og hvitløk for ekstra styrke. En annen variant blir å kutte fennikel og squash i tynne strimler og blande sammen, for et litt mer fancy utseende.

Serveres som på bildet og vel bekomme!

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg