Saus med blåbær

En god saus hever retten, og ofte et tilbehør de fleste kvier seg til å lage. Jeg er blant de som ikke lager så mye sauser nettopp fordi jeg har følt det er komplisert.

Derfor har jeg laget min egen superenkle, men smakfull saus! Utgangspunkt kan brukes til flere typer kjøtt, men passer nok best til vilt og får.

Du trenger

  • 2 kanelstenger
  • 3stk stjerneanis
  • 2ss rosmarin
  • 2ss korianderfrø
  • 1 sjalottløk
  • 1/2 chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 3ss smør
  • 4dl vann
  • 250g blåbær
  • Salt og pepper etter smak

Slik gjør du

Finhakk sjalottløk og fres dette blankt med 1ss smør i en sausekjele. Mens dette gjøres, varmer du ei stekepanne og tilsett kanelstang, stjerneanis, korianderfrø og rosmarin. La smakene åpne seg i den tørre panna og ha dette over i sausekjelen. Tilsett 1dl vann og la dette stå å putre mens resten forberedes.

 

Kjøttet sausen skal serveres til, stekes med delte fedd hvitløk, chili og smør. Når kjøttet er stekt og hviler, fortsetter du med sausen.

Tilsett resten av vannet, halvparten av blåbær i stekepannen og ha i det som til nå har putret i sausekjele. Sett panna på medium høy varme og la smakene få putre og redusere i minst 10min.

Resten av blåbærene varmes og knuses lett i en kjele, sil og mos over kraften fra stekepannen. Bruk en stavmikser i kjelen for å jevne ut resten av blåbærene i kjelen.

Smak til med salt og pepper

Sausen skal ha en fin balanse mellom sødme, styrke, syrlighet.

Fårefilet med blåbærsaus
Blåbærsaus

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg