Har det siste året oppdaget noe så godt som ostesaus, det måtte jeg finne en vri på. Jeg er, som mange andre, veldig glad i bacon og det kommer godt frem i denne retten. Kjøttkakene er veldig saftige og smaker nydelig!
Du trenger til 2 voksne og 2 barn
- 600g svinekjøttdeig
- 2 egg
- 2pk bacon
- Ei god håndfull frisk timian
- 4 fedd hvitløk
- 4 sjarlottløk
- 1 pk kremfløte
- 2 never revet ost (gjerne cheddar)
- 2ts sambal oelek
- 1ts red currypaste
- Aspargesbønner
- Salatmix
- Ønsket mengde tomat
- Salt, pepper og provencekrydder
- Smør til steking
Fremgangsmåte
Start med å lage kjøttblandingen til kakene med en kjøkkenmaskin. Del opp sjarlottløk og hvitløk i biter. Kutt opp timian og ha med sammen med løkene. 2/3deler bacon kuttes/klippes i biter og ha deretter i kjøkkenmaskinen sammen med kjøttdeigen. Krydre med ca 1ss salt, 1ss pepper og 2ss provencekrydder (smak deg frem). Kjør maskinen litt før du har oppi egg, ett om gangen og kjør maskinen til du får en masse.
Stek kjøttkakene i ei panne med godt smør mens du lager ostesausen. Resten av baconet freses i ei kjele før du har over fløte, sambal oelek og red currypaste. La dette varmes opp til kokepunktet og rør ut smakstilsetningene. Ha oppi ost til du får en tykk saus. Smak deg gjerne frem. Kjøttkakene kan legges nedi sausen som holdes varm.
Aspargesbønner får ei lita runde i stekepanna rett før servering. Salat og tomat på tallerkenen med resten som på bildet. Dette var farlig godt, og mettet i mange timer!