Det er det godt å kunne gjøre noe ekstra ut av middagen innimellom. Selv om denne retten ikke tar så lang tid, er smakene på plass.
Du trenger til 4
- 6-800g indrefilet av svin
- 1-2 pk bacon
- 4 fedd finhakket hvitløk
- 1 pose frosne erter
- 1/4 purre
- Salatmix
- 1 blomkål
- 1 chili
- 1 dl fløte
- Smør til steking/jevning
- Salt og pepper
- Provencekrydder
Start med å krydre indrefileten. Jeg smører den inn med salt, pepper, finhakket hvitløk (2 fedd) og provencekrydder. Surr deretter bacon rundt fileten og bruk gjerne tannstikkere av tre (uten smak) for å holde baconet på plass.
Fileten brunes i ei varm stekepanne slik at baconet rundt hele får en crisp og farge. Legg den over i ei ildfast form og stek videre på 180grader varmluft. Den er ferdig når termometeret viser 68grader (ca 18 min hos meg).
Mens fileten er i ovnen varmer jeg erter med en god slump smør, ca 2 fedd finhakket hvitløk og 1 finhakket chili. Når ertene er blitt møre, har jeg i fløte og kjører alt sammen til en puré med hjelp av en stavmikser. Jevn ut med litt smør om nødvendig, og smak til med salt og pepper.
Blomkålen smørdampes i ca 7 min.
Når fileten har fått hvilt i 10 min så er det bare å dele opp, og servere med salat og purreløk. Deilig middag på under 1t.