Smakfullt tilbehør til blant annet lam 🤩
Denne mosen er uten fløte, jeg har kun benyttet stekefett fra panna kjøttet er stekt i.
Du trenger
- 2 poser knaskerøtter
- 2 store biter persillerot
- 0,5-1dl stekefett (fra kjøtt stekt i meierismør)
- 2 fedd hvitløk
- 1 stilk vårløk
- Salt og pepper, eventuelt annet krydder
- 0,5dl kokekraft om nødvendig
Slik gjør du
Skyll, rens, kutt opp knaskerøtter og persillerot i passende biter. Mine var ca 5cm store. Del hvitløksbåter i 4.
Kok opp lettsaltet vann i ei passende kjele, kokes møre i ca 10min. Ha oppi hvitløk de siste 3-5minutter.
Sil av kokevannet, ta vare på noe av kraften som kan benyttes til å spe mosen med.
Bruk en potetmoser og stapp i vei, ha litt stekesjy/fett oppi underveis. Spe ut med kokevannet om nødvendig. Ønsker du en glattere mos, kan du bruke en stavmikser 😊
Smak til med krydder, jeg hadde rosmarin med fra stekefett, salt og pepper.
Topp det hele med vårløk.
0 kommentarer