En god saus løfter en rett til nye høyder. Denne passer perfekt til lyst kjøtt som kylling eller svinekjøtt.
Du trenger
- 2ss rosépepper
- 2ss smør
- 2dl kokosmelk/fløte
- Ca 1dl creme fraiche
- 150g Castello white m/chili
- Saft fra 1/2 lime
- Salt og pepper, smakes til
Slik gjør du
Start med rosépepper, ha kornene i en morter og støt de lett for å frigjøre smak og oljer. Ha dette over i ei tørr sausekjele og la de få varme seg å slippe smak før smør tilsettes.
Del osten i skiver.
Ha kokosmelk/fløte i kjelen etterfulgt av osten, rør godt på medium varme frem til osten smelter. Tilsett limesaft og smak til med salt og pepper.
La sausen stå og trekke i minst 15 min, smak og rør godt ofte. Mot slutten tilsetter du creme fraiche, litt om gangen, til du er fornøyd med tykkelse og smak.
0 kommentarer