Nå som sola varmer godt er reker og sjømat noe vi nordmenn elsker å nyte i solveggen. Retten er såre enkel i seg selv, nemlig salat med reker. Derimot kommer den store smaksbomben i form av en kremet dressing.
Innlegget kommer med anbefaling av drikke.
Du trenger
- 1kg reker
- 2stk moden avokado
- 5ss seterrømme
- 1 chili
- 2-3 fedd hvitløk
- 1 sitron
- 1 neve frisk koriander
- 1 neve frisk dill
- Smak til med salt og pepper
- Salat etter ønske
- Strimlet paprika
- Jalapeño som topping
- 1flaske Christoph Hoch Kalkspitz
Slik gjør du
Start med avokoadokremen. Rens 2 stk avokado og kutt i terninger, ha dette i en bolle. Tilsett kuttet chili, hvitløk, skvis saft av sitron, ca 2ss (del resten i skiver som brukes ved måltidet), tilsett saften med blandingen i tillegg til rømme.
Bruk en stavmikser og kjør sammen før dill og koriander finhakkes og vendes inn. Smak gjerne til med salt og pepper. Sett kjølig mens du lager til salat.
Her har vi gjort det veldig enkelt. Crispisalat og hjertesalat skylles og deles lett. Paprika skylles og kuttes i biter.
Reker renses og bland alt på tallerkenen som du ønsker.
Nytes i aftensolen på verandaen med et glass perlende hvitt og i godt selskap 🥰
Vinen har sukkerinnhold på under 3gr og er en meget god matvin. Fungerer til apéritif likeså til all slags lette retter, både sjømat, fisk og kjøtt.