Red curry kyllinggryte

Kylling er et av proteinene som jeg føler er mest anvendelig i hverdagen. Går relativt raskt å steke, og variasjonene er mange 🤩

Denne gang har jeg brukt lårfilet av kylling, både for smak og at det er passelige størrelser. Kan fint benytte kyllingbryst om ønskelig for samme rett 🥰

Du trenger

(Til gryta)

  • 700g kyllinglårfilet
  • 1 gul løk
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 boks kokosmelk
  • 2ts red currypaste
  • 2ts sambal oelek
  • smør til steking
  • 3ss timian (tørket)
  • 1ss hvitløkspulver
  • Salt og pepper

(Tilbehøret)

  • 500g grønnkål
  • 1 stor squash/2 små
  • 1 søt paprika
  • 1 chili
  • 1ss salt

Slik gjør du

Start med selve gryta. Finhakk løken og fres dette blankt i ca 1ss smør før du tilsetter currypaste og sambal oelek. La dette smelte sammen før du tilsetter tomater og rører godt om, la dette få et lite oppkok før du tilsetter hvitløkspulver og timian. Tilsett kokosmelk og la det få småputre mens du klargjør kylling.

Lårfileter stekes på medium/høy varme i smør. Krydre med salt og pepper, gjerne litt timian og hvitløk om ønskelig.

La filetene få ei god stekeskorpe og ha de etter hvert oppi gryta for å bli gjennomvarme. Jeg stekte de ca 4min på hver side, avhengig av tykkelse.

Mens kyllingen godgjør seg i gryta, deler du squash i halvmåne og freser de noen minutter i stekepanna hvor kyllingen ble stekt. Tilsett grønnkål salt og chili like før servering.

Paprika deles opp og serveres ved siden av.

Raskt, enkelt og veldig smakfullt 🥰

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg