Red curry “bowl” med ørret og reker

Lettvint, smakfullt og mettende!

Rene kinderegget det her, og ingrediensene kan man selvsagt variere ut fra hva man har tilgjengelig 😊

Du trenger

  • 600g ørretfilet (u/skinn og bein)
  • 200g håndpillede reker
  • 2stk pak choy
  • 1 rødløk
  • 1 pose grønnkålmix
  • 1 pose knaskerøtter
  • 1 stor paprika
  • 1ss red currypaste
  • 4dl kokosmelk
  • 1 lime
  • 2ts sukrin gold
  • Olje til steking
  • Et dryss salt og pepper

Tips: topp gjerne med fersk koriander og hakket chili.

Slik gjør du

Begynn med å legge reker i marinade. Den lages enkelt ved å røre ut 1ts sukker i saften fra 1 lime. Vend inn rekene og sett kjølig frem til servering. (Her kan du også tilsette litt hakket chili om du ønsker)

PS: Vask grønnsakene før du starter med å kutte de 😊

Finn frem 2 stk stekepanner (gjerne wok om du har), og varm opp litt olje i begge pannene mens du skjærer opp grønt.

Jeg kuttet gulrøtter i tynne staver og rødløk i båter, lot de få frese seg blanke i den ene panna. I den andre startet jeg å smelte currypaste før jeg hadde på kokosmelk til oppkok, denne kan putre litt før 1ts sukker tilsettes og smak til med eventuelt mer currypaste.

Sett wokede grønnsaker til side, og du fortsetter da med paprika i passende biter. Jeg delte pak choy i 4 på langs og lot de få woke i et par minutter, slik at de får en liten stekeskorpe. I mellomtiden tilsettes grønnkålmix i red currysausen.

Del ørretfileten i terninger og stek de i et par minutter på hver side. Krydre lett med salt og pepper.

Mens ørret stekes, blandes wokede grønnsaker i gryta. Serveres med reker og ørret som topping 😊

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg