Raske koteletter med kremet dijon

Det er ikke alltid at man har tid å langtidssteke nakkekoteletter, men de kan bli saftige og gode på kort tid også. En kremet og hot lag på koteletten hever også retten betraktelig.

Du trenger

  • 4 store koteletter
  • 1 stor gul løk
  • 1 stor gul paprika
  • 1 stor rød paprika
  • 1/4 rødkål
  • 2dl creme fraiche
  • 2ts dijon sennep
  • 1 stor neve koriander
  • 2 stilker vårløk
  • 1 chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 2ss estragon
  • Salt og pepper etter smak
  • Smør og olje til steking

Slik gjør du

Gjør klar en form til grønnsakene med å ha i olje, nok til å dekke hele bunnen. Del opp løk og paprika i båter og ha i forma, krydre med salt, pepper og 1ss estragon. Settes midt i ovnen på 180grader i ca 15minutter.

Gjør klar stekepanna og ha i litt olje til steking. Krydre kotelettene med litt salt og pepper og stek de på medium høy varme, de trenger ca 5min på hver side etter hvor tykke de er. Når du snur kotelettene første gangen har du hvitløksfedd og litt smør i panna. Øs stekefett over kotelettene med en skje mens de stekes i noen minutter til. Ta kotelettene ut av panna og la de hvile i 10 min.

Mens kjøttet hviler så lager du en kremet dijonsaus i samme stekepanne. Ta ut eventuelt brent hvitløk og senk varmen til svak medium. Bland ut creme fraiche og dijon sennep og ha i panna. La dette bli litt varmt mens du kutter opp chili, vårløk og koriander. Bland godt og tilsett estragon, salt og pepper etter smak. Vend kotelettene i “sausen” før servering.

Serveres med grønnsakene fra ovnen og finstrimlet rødkål.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg