Noen dager har man det ekstra travelt, og det er behov for raske middagsretter. Denne tok meg under 20 min å lage da jeg hadde kyllingrester i kjøleskapet. Om du steker kyllingfilet selv, vil det ta 30 min.
Du trenger
- 600g kyllingkjøtt
- 1ss smør/olje til steking
- 2 fedd hvitløk
- 2stk sjalottløk
- 1stk rød søt paprika
- 1ts red currypaste
- 1ts sambal oelek
- 1 boks kokosmelk
- 1 brokkoli
- Salt og pepper etter smak
- 1 pose feldsalat
- 1 boks cherrytomater
- Fetaost i terninger
- Hakkede soltørkede tomater
- Spirer (kan sløyfes)
Slik gjør du
(Om du skal steke kyllingfilet, starter du med å strimle kyllingen og steke med salt og pepper i litt smør/olje. Legg til side.)
Varm opp smør/olje i stekepanna, finhakk løk og hvitløk og la de få frese blankt i panna. Tilsett sambal oelek og red currypaste og la det smelte sammen før du tilsetter 1 boks kokosmelk.
I mellomtiden kutter du opp søt paprika i passende strimler, brokkoli i buketter og tilsetter i panna, ha på lokk mens du gjør klar kylling og har i gryta de siste 5 min, eller til gjennomvarmt. Om kyllingen trekker til seg mye kraft, kan du ta en skvett vann i boksen fra kokosmelken, rør godt og tilsett for å spe ut kraften.
Smak til med salt og pepper, og serveres med salat, fetaost, soltørkede tomater og cherrytomater.
Raskt og veldig godt!