Rask kyllinggryte i stekepanne

Noen dager har man det ekstra travelt, og det er behov for raske middagsretter. Denne tok meg under 20 min å lage da jeg hadde kyllingrester i kjøleskapet. Om du steker kyllingfilet selv, vil det ta 30 min.

Du trenger

  • 600g kyllingkjøtt
  • 1ss smør/olje til steking
  • 2 fedd hvitløk
  • 2stk sjalottløk
  • 1stk rød søt paprika
  • 1ts red currypaste
  • 1ts sambal oelek
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 brokkoli
  • Salt og pepper etter smak
  • 1 pose feldsalat
  • 1 boks cherrytomater
  • Fetaost i terninger
  • Hakkede soltørkede tomater
  • Spirer (kan sløyfes)

Slik gjør du

(Om du skal steke kyllingfilet, starter du med å strimle kyllingen og steke med salt og pepper i litt smør/olje. Legg til side.)

Varm opp smør/olje i stekepanna, finhakk løk og hvitløk og la de få frese blankt i panna. Tilsett sambal oelek og red currypaste og la det smelte sammen før du tilsetter 1 boks kokosmelk.

I mellomtiden kutter du opp søt paprika i passende strimler, brokkoli i buketter og tilsetter i panna, ha på lokk mens du gjør klar kylling og har i gryta de siste 5 min, eller til gjennomvarmt. Om kyllingen trekker til seg mye kraft, kan du ta en skvett vann i boksen fra kokosmelken, rør godt og tilsett for å spe ut kraften.

Smak til med salt og pepper, og serveres med salat, fetaost, soltørkede tomater og cherrytomater.

Raskt og veldig godt!

Rask kyllinggryte

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg