I disse påsketider er lammekjøttet lett tilgjengelig i kjøttdisk, siden mange forbinder påsken med lam.
Barna bestilte kjøttboller med tomatsaus i dag, så da måtte mor trå til 🤗💞
Du trenger
Til kjøttbollene
- 600g lammekjøttdeig
- 150 sideflesk uten svor
- 2-2,5dl fløte
- 2 never fersk rosmarin
- 3-4 fedd hvitløk
- 2ts røkt paprikapulver
- Smak til med salt og pepper
- Smør til steking
Til tomatsausen
- 4dl hakket tomat (2 pk)
- 1,5dl creme fraiche
- 2ss tomatpuré
- En god neve hakket frisk basilikum
- 2 sjalottløk
- 2ts sambal oelek
- 1ts røkt paprikapulver
- Smak til med salt og pepper
- Litt olje
Serveres med lavkarbo pasta eller salat
Slik gjør du
Start med sausen, den blir bedre desto lenger den får putre.
Fres løk lett i olje i en grytekjele før du tilsetter sambal oelek og tomatpuré. La dette få smelte litt før tomatene tilsettes oppi kjelen. Basilikum hakkes og blandes inn sammen med creme fraiche og krydder, la dette få putre under jevnlig omrøring.
Bruk en kjøkkenmaskin for enkelthetens skyld for å lage farse til kjøttboller. Fjern eventuelt svor fra sideflesket og kutt dette i små terninger, kjør det lett i kjøkkenmaskin sammen med rosmarin og hvitløk. Tilsett kjøttdeig, krydder og fløte (litt etter litt).
La dette få gå på lav hastighet til rett konsistens. Mulig mer/mindre fløte må til så ikke bruk alt på en gang.
(Jeg har en relativt liten kjøkkenmaskin, og måtte ta det i 2 omganger)
Bruk en god panne med smør å steke kjøttboller med. Jeg bruner de til jeg er fornøyd, men ferdigsteker de ikke. La de få trekke i ca 15 min (eller mer) sammen med tomatsaus.
Kok eventuelt “pasta”, eller serveres med salat. En lett påskemiddag som alle i familien elsker!