Parfait / Iskrem

Mer is  siden jeg først er så godt i gang ❤🍦

Parfait er relativt enkelt å lage, men krever litt tid. Denne oppskriften er en baseoppskrift du fint kan variere etter hvilke smaker du ønsker 😊

Du trenger

  • 3 eggeplommer
  • 3ss sukrin gold
  • 2ts vaniljepulver (eve frø fra 1 vaniljestang)
  • 3dl kremfløte

Varm opp en kjele med vann som skal brukes som vannbad. Ha eggeplommer, sukker og vanilje oppi en bolle. Pisk over vannbadet til det er luftig og sukkeret er løst opp. Fortsett å piske til eggedosis med en kjøkkenmikser.

Pisk kremfløte til krem og bland inn eggedosis. Fordel massen i passende form, dekk til med plastfolie ned til ismassen og frys i ca 4t.

Tips til smak i is

  • 200g bringebær
  • 1ss sukrin gold
  • 80g sukkerfri mørk sjokolade             (se bildetips)

Vask og rens bærene (eller bruk frosne). Varmes i en kjele med sukrin til bærene kan moses og du får en jevn puré. Siles over i egen bolle og avkjøles.

Hakk sjokoladen i små biter og vend inn i parfaiten. Vend inn den avkjølte bærpuréen til slutt.

Dekk til ismassen som beskrevet over og frys som anbefalt.

Nyt en deilig dessert 🍦😊❤

Parfait med bær og sjokolade

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg