Pannestekt torsk med fløtebakt sellerirot

Torsk må være den ypperste matfisken vi har her til lands. Hel filet stekt i godt med smør slik at skinnet blir sprøtt, er bare nydelig. Her kan du se min fremgangsmåte.

Du trenger

  • 700g torskefilet med skinn
  • 1 stor sellerirot
  • 1/2 fennikel
  • 3 hvitløksfedd
  • 1/2-1 hel chili (etter smak)
  • 2dl fløte
  • Ca 50g smør
  • 1pk spirer etter ønske
  • Salt og pepper etter smak
  • 2ss tørket ramsløk
  • 6ss finhakket vårløk

Slik gjør du

Sett ovnen på 180grader. Kutt sellerirot og fennikel i passende skiver (som med potet). Bruk litt av smøret og smør ei ildfast form, la gjerne det ligge litt kladder av smør igjen. Kutt chili og hvitløk og bland dette sammen med øvrige grønnsaker i formen. Hell fløte over og sett midt i ovnen i ca 35min, rør om av og til.

Tørk fisken ren og gjør klar stekepanna. Ha relativt høy styrke på stekeplate til å starte med (min stod på 7 av 9). Smelt først 30g smør i panna før du legger torsken med skinnsiden ned, rør litt på filéeten slik at den ikke setter seg fast. Krydre med litt salt, pepper og ramsløk. Etter et par minutter øser du over med smør og senker temperaturen ned . Fortsett å øse et par minutter frem til fiskekjøttet starter å skale seg. Fjern fisken fra varmen og ta gjerne vare på smøret/fettet om ønskelig.

Serveres med fløtebakte grønnsaker, spirer, finhakket vårløk og litt chili.

 

Pannestekt torsk med fløtebakte grønnsaker

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg