Ovnsstekt laks med squash og blomkålris

Dette er en ny favoritt her hjemme. Til og med ungene skrapte tallerkenen, og fiskemiddager har ikke vært favoritt her i hus tidligere.

DU TRENGER 

TIL 4 PORSJONER:

  • 4 porsjons laksefilet
  • 1 lite blomkålhode
  • 1 squash
  • 1/2 paprika
  • 1/4 fennikel
  • S&P å krydre med
  • 1ss Gressløk
  • 4 store ss smør 

SLIK GJØR DU

Sett ovnen på 180grader og legg laksefilet i en ildfast form med et par gode klatter smør. Finhakk fennikel og ha i formen med fisken. Krydre med s&p og gressløk. Dette skal stekes i ca 10-15 minutter. Lurt å sjekke etter 10min, da ovner steker forskjellig.

Laks med blomkålris og squash

Sett en kjele til kok med lettsaltet vann. Bruk rivjernet på de største hullene og raspe opp blomkålen, alternativt er å bruke kjøkkenmaskin, men jeg føler at jeg har mer kontroll med å bruke “gamlemåten”. Sett dette til sides, blomkålen trenger bare 1 min i kokevannet før det skal siles.

Squashen strimler du opp med en kjøkkenstrimler rett før servering, og kutt opp paprika i passende biter.

Serveres som på bildet, med fennikel og smør fra forma. Litt dill og kruspersille gjør seg godt på tallerkenen, og tilsetter ekstra frisk kryddersmak. 

Vel bekomme!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg