Dette er en ny favoritt her hjemme. Til og med ungene skrapte tallerkenen, og fiskemiddager har ikke vært favoritt her i hus tidligere.
DU TRENGER
TIL 4 PORSJONER:
- 4 porsjons laksefilet
- 1 lite blomkålhode
- 1 squash
- 1/2 paprika
- 1/4 fennikel
- S&P å krydre med
- 1ss Gressløk
- 4 store ss smør
SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 180grader og legg laksefilet i en ildfast form med et par gode klatter smør. Finhakk fennikel og ha i formen med fisken. Krydre med s&p og gressløk. Dette skal stekes i ca 10-15 minutter. Lurt å sjekke etter 10min, da ovner steker forskjellig.
Sett en kjele til kok med lettsaltet vann. Bruk rivjernet på de største hullene og raspe opp blomkålen, alternativt er å bruke kjøkkenmaskin, men jeg føler at jeg har mer kontroll med å bruke “gamlemåten”. Sett dette til sides, blomkålen trenger bare 1 min i kokevannet før det skal siles.
Squashen strimler du opp med en kjøkkenstrimler rett før servering, og kutt opp paprika i passende biter.
Serveres som på bildet, med fennikel og smør fra forma. Litt dill og kruspersille gjør seg godt på tallerkenen, og tilsetter ekstra frisk kryddersmak.
Vel bekomme!