Ovnsbakt laks med hokkaidopuré

Nå er det bare å utnytte råvaren som er i sesong, nemlig hokkaidogresskar.

Det kommer nye levert på døren i dag og da skal jeg vaske skallet godt før jeg kutter i passende biter. De fryses i passende porsjoner og kan benyttes til fremtidige middager 👍

Denne retten har litt av østen med seg, og er et deilig tilskudd i hverdagen.

Du trenger

  • 1/2 gresskar (ca 2L ferdig kuttet)
  • 10cm ingefærrot
  • 2 poser knaskerøtter/snackgulrot
  • 1 pose spinat (200g ca)
  • 600g laksefilet
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 1 lime
  • 1dl fløte
  • 5ss smør
  • 2ss sukrin gold
  • Ca 0,5dl soyasaus
  • Rapsolje
  • Salt
  • Chiliflakes

Slik gjør du

Sett på ovnen til 200grader varmluft. Gulrøtter deles på langs, legg de over i en stor ildfast form. Finhakk hvitløk og halvparten av ingefæren før alt blandes med litt olje. Sett formen midt i ovnen i ca 10-12 minutter.

Vask skallet grundig på gresskaret (trenger ikke skrelle dette), og kutt i passende biter. Kutt opp resten av ingefæren og tilsett i kjelen med gresskar. Kok opp i lettsaltet vann og la trekke i ca 10-15 min, eller til mørt. Jeg brukte ei kjele som rommer 2L og den ble nesten helt full.

Når gulrøtter har stått i 10-12 minutter tar du ut forma. Vend inn spinat og legg laksefilet oppå grønnsakene. Krydre med litt salt, ca 1-2ss chiliflakes, vask og rasp skallet av 1 lime og dryss over. Sett formen inn i ovnen i ytterligere 10-12 minutter, eller til du ser filetene flaker seg.

Smelt 3ss smør i ei lita kjele med sukrin gold til ei passelig tykk “saus”, smak til med soyasaus og eventuelt litt lime.

Sil av vannet til gresskar, og la stavmikseren kjøre den glatt til en puré (bruk gjerne ei sil til slutt om du ønsker en enda mer glatt puré). Vend inn 2ss smør og fløte, litt om gangen, til du er fornøyd med konsistensen. Smak til med salt, chiliflak og eventuelt pepper.

Bruk gjerne resten av limen ved servering 👍

Smakelig måltid!

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg