Ovnsbakt laks med asiatiske smaker og nydelig saus

Laks er både sunt og godt, men det er greit å variere litt på smakene og tilbehør.

Denne gangen med et hint fra det asiatiske kjøkken, og en deilig kremet saus med parmesan.

Du trenger

  • Ca 700g laksefilet
  • 400g brokkolini
  • 1/2 fennikel
  • 1/2 purreløk
  • 1/2 chili
  • 25g smør
  • 2dl fløte
  • Ca 0,5dl revet parmesan
  • 2 fedd hvitløk
  • 1dl glutenfri soyasaus
  • 2ts sambal oelek
  • 1ts red currypaste
  • 0,5dl olje
  • Sesamfrø (til å toppe filet med)
  • Salt og pepper etter smak

Slik gjør du

Forvarm stekeovnen på 170gr varmluft/180gr med over/undervarme.

Bland sammen olje, soyasaus, sambal oelek, currypaste med finhakket hvitløk. Fordel dette i en ildfast form som er stor nok til å romme lakefiletene. Kutt opp 2/3 av fennikel i tynne strimler og tilsett i formen med marinaden. Ha laksefilet over her og dryss litt salt og pepper over, før du topper alt med sesamfrø.

Sett midt i ovnen i ca 17 min.

Kok opp lettsaltet vann, la brokkolini trekke i 5min før vannet siles av.

Sausen monteres mens du koker opp vann til brokkolini. Smelt smør i en kjele, fres resten av fennikelen som er hakket fint sammen med hakket chili. Når dette har blitt blankt, setter du ned varmen og tilsetter fløte. La dette få putre mens du kutter purre og skyller det rent. Tilsett purre i sausen samtidig som brokkolini trekker i vannet.

Vend inn raspet parmesan (smak deg frem) siste minuttet før servering. Smak så til med salt og pepper.

Topp det hele med revet parmesan om ønskelig 🤗

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg