Asiatiske smaker er noe vi hjemme er glade i, og denne retten med kyllingfilet og nudelerstatning er virkelig å anbefale.
Du trenger
Marinaden
- Ca 0,5dl soyasaus
- 2-3 fedd hvitløk
- 1 chili
- Ca 5cm fersk ingefær
- Litt frisk koriander
- Saften av 1 lime
- 2ss sukrin gold
Wokretten
- Ca 700g kylling innerfilet/filet
- Paprika, 1 rød, grønn og gul
- 2 stilker stangselleri
- 1 løk
- 1 squash
- 1 blomkål
- 2 stilker vårløk
- LK-vennlig nudler til 4 porsjoner
Slik gjør du
Start med marinaden. Jeg deler opp chili, ingefær og hvitløk i biter og har i foodprosessor sammen med resten av ingrediensene. Legg kyllingen i marinaden og la dette få trekke, gjerne natten over mens filetene vendes jevnlig.
Stek opp filetene og legg til side før du kutter og woker grønnsakene. Les anvisning på pakken med nudler, jeg har brukt fra merket “Better than” som fås kjøpt på helsekost i Sverige. Pass på å skylle godt før de tilsettes grønnsakene, sammen med kyllingfileten helt mot slutten av steketiden. Har du mer marinadesaus, kan dette også helles over sammen med frisk vårløk.
Vel bekomme!