Moussaka med aubergine

Nok en rett som tar meg til Hellas i smakene, servert med en deilig salat og oliven til.

Oppskrift beregnet til 4 personer

Du trenger

Moussaka

  • 800g kjøttdeig (helst lam)
  • 6 fedd hvitløk
  • 2 løk
  • 2 stk aubergine
  • 2 bokser finhakket tomat
  • 1dl rødvin (lavt sukkerinnhold)
  • 0,5-1ts Malt nellik/allehånde
  • 1ts chilipulver
  • 1ts kanel
  • 1-2 ss oregano
  • 2 laubærblad
  • 4,5 dl fløte
  • 1ts muskatnøtt
  • 1 dl gresk yoghurt
  • 2 egg
  • 150-200g ost 50/50 med parmesan
  • Olje til steking

Salat

  • 1pk feldmix
  • 2 tomater
  • 1 liten rødløk
  • 1 agurk
  • Oliven etter smak

Serveres ved siden på tallerkenen, anrett og del opp etter ønske.

Slik lager du moussakaen

Start med å dele aubergine i skiver og pensle disse med olje, litt salt og pepper før de has i ovnen på et bakepapirkledd stekebrett i ovnen. La disse stå i ca 20min på 180grader, til de er møre.

Mens aubergine godgjør seg i ovnen kan kjøttsausen startes på. Finhakk løk og hvitløk, la dette på surre i ei dyp stekepanne til de er blanke. Stek opp kjøttdeig sammen med oregano, allehånde/nellik, kanel og chili. Når all kjøttdeig er stekt opp, tilsettes vinen som skal kokes inn til det meste er fordampet. Deretter tilsettes tomater og laurbærblad rør om og la dette få putre i 30 min før du smaker deg frem med salt og pepper. La stå å putre i ytterligere 10 min.

Ostesausen kan lages mens kjøttsausen koker inn. Varm opp fløte opp mot kokepunktet før du trekker den fra platen tilsetter ca100g blandet ost og muskatnøtt. Rør godt, det skal bli en tykk ostesaus, tilsett mer ost om nødvendig. Visp sammen yoghurt og egg som tilsettes osteblandingen. Rør godt om.

Bruk en smurt ildfast form og legg lagvis aubergine og kjøttsaus. Topp med ostesausen, og eventuelt revet ost på toppen om ønskelig. Bak dette i ovnen i ca 40-50 min til den er gyllen.

Vel bekomme!

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg