Lettvint kjøttdeiggryte

Lettvinte, men smakfulle middager er absolutt å foretrekke i travle hverdager. Gryteretter er absolutt en innertier som familiemiddag, og du bruker ikke særlig lenger tid enn det tar å steke opp kjøttdeigen.

Du trenger 

  • 7-800g kjøttdeig/karbonadedeig
  • 1 boks mutti knuste tomater
  • 2dl fløte
  • 250g soppblanding
  • 1 gul løk
  • 2-3 stilker stangselleri
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 stor sellerirot
  • 2 stilker vårløk
  • 2ss creme fraiche
  • Salt og pepper etter smak
  • 1ts malt nellik
  • 2-3 ss paprikapulver
  • 1ts sambal oelek
  • Salat etter ønske
  • Rapsolje til steking

Slik gjør du

Finhakk 3 fedd hvitløk og 2,5 stangselleri. Sett stekepanne og ei gryte på middels høy varme og tilsett litt olje i begge. Fres hvitløk og stangselleri blankt i gryta mens du starter å steke kjøttdeigen i omganger.

Krydre kjøttdeig med salt, pepper og paprika. Ha oppi tomater i gryta og la det få et lite oppkok før fløte, nellik, sambal oelek tilsettes. Når kjøttet er gjennomstekt, tilsettes det i gryta. Til slutt steker du sopp og løk og vender inn. La det få trekke mens du gjør klar sellerirotmos og salat.

Kutt opp sellerirot mens kjøttdeig stekes, sett til koking i lettsaltet vann og tilsett 1 delt hvitløksfedd mot slutten av koketiden på 10 min. Hell av kokevannet og ha oppi creme fraiche, bruk en stavmikser og mos sammen til en luftig mos. Kutt opp vårløk og resten av stangselleri og vend inn. Smak til med salt og pepper.

Serveres med valgfri salat.

Kjøttdeiggryte med sellerirotmos

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg