Lettsaltet torsk med syrlig agurk og rødløk

Lettsaltet torsk er nydelig mat, og blant mine favoritter. Her har jeg gått litt utenom det vanlige med tilbehøret, og må si at det falt skikkelig i smak!

Du trenger til 2 voksne og 2 barn

  • Ca 600g lettsaltet torsk
  • 1 stor brokkoli
  • 1 liten rødløk
  • 1 1/2 agurk
  • 1,5dl creme fraiche 
  • 4 egg, bløtkokte
  • 4ss eddik og 4ss vann
  • Salt og pepper
  • Gressløk
  • Smør 

Slik gjør du 

Start med agurken og del den opp i tynne strimler, deretter skjærer du rødløken i tynne strimler. Ha dette oppi ei skål med eddik og vann og vend alt godt. Ha på litt pepper, og sett dette under plast i kjøleskapet. 

Sett ovnen på 170grader varmluft og gjør klar ei ildfast form med litt smør. Legg torsken oppi formen og krydre med litt pepper og gressløk. Stekes midt i ovnen i ca 12 min.

Brokkolien kokes i lettsaltet vann i ca 7 min før du slår av kokevannet og tilsetter ei klatt smør og creme fraiche. Bruk en stavmikser og mos sammen.

Eggene koker du til bløtkokt og skreller.

Serveres slik som på bildet med en deilig rennende plomme, knasende sprø og syrlig agurk/rødløksalat og mektig mos.

Lettsaltet torsk med syrlig agurk/rødløksalat
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg