Har man en god nøttebunn så kan fyllet varieres med det som ønskes. Kaken er karbovennlig, men vær obs på inntak av meieriprodukter om du har en streng diett. Da kan kaken varieres med f.eks eggekrem. Det vil komme en oppskrift på min suksessterte i et annet innlegg.
Bunnen
- 4 eggehviter
- 75g tagatesse
- 75g hasselnøtter
- 75g mandler
Ta frem ei rund form à 24cm, eller en vid brødform som passer til med mengden.
Ovnen settes på 175grader. Stivpisk eggehviter mens du tilsetter tagatesse litt og litt. Mandler og nøtter finhakkes og vendes forsiktig inn i eggehviten.
Kle kakeformen med bakepapir og fordel massen i formen. Jeg liker å lage en opphøyd kant som holder fyllet litt på plass.
Stek nederst i ovnen i ca35 min
Fyllet
- 150g sukkerfri mørk sjokolade
- 3dl kremfløte
- 40g tagatesse
Smelt sjokoladen forsiktig over vannbad. La den avkjøles på benken til romtemperert mens du pisker krem og tagatesse nesten helt ferdig. Bland inn nesten all sjokoladen helt på slutten.
Fordel kremfløte på avkjølt nøttebunn.
Resterende sjokolade brukes til pynt over kaken til slutt.
Vel bekomme!