Lavkarbopizza, Mias “fat head”

Fat head pizza har eksistert en stund ute i lavkarboverdenen. Har faktisk ikke prøvd det før, men unga ville absolutt ha pizza i dag så da ble det til at jeg måtte teste.

Du trenger

Pizzasaus (nok til både til bunn og topping)

  • 1 boks mutti polpa tomater
  • 1ss tomatpuré
  • 1 liten stangselleri
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts malt nellik
  • 2ts løkpulver
  • 1ss paprikapulver
  • 1ts sukrin gold
  • 2ss tørket oregano
  • Smak til med salt

Bruk en liten kjele og ha tomater oppi, varmes opp mot kokepunktet under omrøring. Finhakk løk og stangselleri og tilsett sammen med tomatene, la dette få putre så lenge som mulig. Tilsett tomatpuré og øvrige krydder. La dette få trekke, og smak til med salt før du kjører sausen jevn med en stavmikser. Avkjøl.

Pizzabunn (Mias “fat head”)

  • 7,5 dl revet ost (50/50 mozarella og cheddar)
  • 1 boks kremost med krydder (tine)
  • 2 egg
  • 3ss oregano/krydder etter ønske
  • 3dl sesammel
  • 3ss pofiber
  • Litt olje (kan sløyfes om du bruker mikro)

Smelt revet ost og kremost i en kjele med litt olje i bunnen på svak varme. Har du mikro kan du smelte osten der, i korte tider av gangen og rør innimellom. Tilsett mel, krydder og pofiber mens du rører kraftig, deretter rører du inn egg. Når dette ligner en deig, brer du det ut over et bakepapir med hjelp av en slikkepott eller kjevle mellom to bakepapir. Prikk deigen med en gaffel og forstek på 220grader i 13-15 min.

Ha på pizzasaus, ost og ønsket fyll. Jeg har brukt pepperoni, rødløk, champignon og mozarella.

Stek pizzaen midt i ovnen på 220grader i ca 13-15 min. Krydre med oregano etter steking og bruk pizzasaus som topping, eller annen ønsket dressing.

Vel bekomme!

Mias “fat head” pizza

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg