Altså, fritert mat er godt. Jeg hadde lyst til å lage en tempurarøre for fish&chips o.l.
Denne holder til å lage løkringer av 1 løk og fritere 700g fiskefilet.
Du trenger
Til våt røre:
- 70g sesammel og mandelmel 50/50
- Ca 2,5dl iskald Farris
- 1ts bakepulver
- 2 egg medium str
- 1ts psyllium/fiberhusk
Til tørr røre
- 50g mandelmel
- 1/2ts bakepulver
Til fritering
Jeg brukte 1,5L rapsolje i en jerngryte. Varmet opp oljen til ca 180grader. Bruk gjerne en tresleiv å ha nedi oljen for å se om det bruser rundt skaftet, da er oljen varm nok. Lurt å ha en fiskespade å løfte opp fra frityroljen, samt lokk lett tilgjengelig i tilfelle brann.
Slik gjør du
Legg farrisen noen minutter i frysa, da blir den iskald.
Forbered det som skal friteres, del opp løkringer, tørk av og del fiskefilet i passende biter.
Ha det tørre i egen bolle, bland godt sammen mel og bakepulver.
I ny bolle har du oppi ca 1,5dl farris og mel med bakepulver. Røres klumpfri før du tilsetter ett egg av gangen. Helt til slutt tilsettes fiberhusk. La røren svelle et par minutter, før det som skal friteres blandes inn i det tørre før det vendes i tempuraen. Pass på å ikke fritere for mye i oljen av gangen, da faller temperaturen raskt og du oppnår ikke jevn steking.
Tempuraen skal ha konsistens som en vaffelrøre.
Om røren blir veldig tykk underveis, sper du med en slump Farris og rører godt. Pass på å ikke ha for mye oppi.
Ved siden av hadde jeg strimlet sellerirot og knutekål. Disse fikk koke i 3-5 min og tørket jeg de godt, før de også ble fritert i 3- 5 min.
Litt hjertesalat og sitron var godt sammen med en deilig dipsaus fremfor remulade.
Tips til dip
- 4ss creme fraiche
- 2ss sitron
- 1ss finhakket gressløk
- 1ss finhakket koriander
- 2ts sriracha saus
Bland sammen og la trekke før servering