Langtidsstekt ribbe med sprø svor og nydelig kraft kan spises året rundt! Forbered ribben 3 dager i forveien med å rute svoren og krydre den. Pass på å få gnidd krydderet godt inn i kjøttet, ha noen stilker med rosmarin sammen med kjøttet i en stor form. La dette stå i kjøleskapet 3 dager.
Min krydderblanding til ribba
- ca 4ss knust/kvernet 5pepperblanding
- ca 4ss salt
- ca 4ss malt paprika
Steking av ribba Forvarm ovnen på 180grader. Gjør klar en langpanne med vann som dekker et par cm opp. Ha oppi 2 laurbærblad, noen kvister rosmarin, 4 fedd hvitløk, 1 delt chili, 1ss cumin, 1ss kardemomme, 1ss nellikspiker, 2dl soyasaus (sjekk næringsinnhold for karbohydrater og sukker)
Legg ribben med svoren ned, ha folie over og damp den i ca 1,5t. Ribba tas ut og snus, legg den på en ribberist eller ha en dyp skål under ribba. Sett ovnen ned til 90grader og la den stå i minst 8t. Pass på at det er vann i langpanna hele tiden. Etter minst 8t kan ovnen skrus opp til 200grader i ca 1,5t, sjekk svoren og sett eventuelt grillelement på om den ikke popper seg ferdig selv.
Mias paprikacoleslaw
- 1/4 hodekål kuttes i tynne strimler
- 1 liten rød paprika finhakkes
- 3 fedd hvitløk finhakkes
- 5cm av det grønne på purreløken
- 1/2 chili finhakkes ( 1hel for smak)
- 2ss malt paprika
- 5ss sitronsaft (smak til)
- 1/2 beger creme fraiche
- ca1dl fløte, spe med mer for rett konsistens
Bland alle ingrediensene og smak til med s&p, eventuelt med syre.
Kok opp vann og la brokkoli syde i 5 min
Når ribba og coleslaw har fått hvile i ca 20min, er det klart for servering. Knasende sprø svor, kjøttet er så mørt at du ikke trenger kniv å skjære med. Komplimentert med en deilig coleslaw og brokkoli. Sjysaus kan lages med å redusere kraften fra ovnen, ha en liten skvett fløte oppi.
Vel bekomme!