Langtidsstekt ribbe med coleslaw

Langtidsstekt ribbe med sprø svor og nydelig kraft kan spises året rundt! Forbered ribben 3 dager i forveien med å rute svoren og krydre den. Pass på å få gnidd krydderet godt inn i kjøttet, ha noen stilker med rosmarin sammen med kjøttet i en stor form. La dette stå i kjøleskapet 3 dager.

Min krydderblanding til ribba  

  • ca 4ss knust/kvernet 5pepperblanding
  • ca 4ss salt
  • ca 4ss malt paprika

Steking av ribba                                               Forvarm ovnen på 180grader. Gjør klar en langpanne med vann som dekker et par cm opp. Ha oppi 2 laurbærblad, noen kvister rosmarin, 4 fedd hvitløk, 1 delt chili, 1ss cumin, 1ss kardemomme, 1ss nellikspiker, 2dl soyasaus (sjekk næringsinnhold for karbohydrater og sukker)

Legg ribben med svoren ned, ha folie over og damp den i ca 1,5t. Ribba tas ut og snus, legg den på en ribberist eller ha en dyp skål under ribba. Sett ovnen ned til 90grader og la den stå i minst 8t. Pass på at det er vann i langpanna hele tiden. Etter minst 8t kan ovnen skrus opp til 200grader i ca 1,5t, sjekk svoren og sett eventuelt grillelement på om den ikke popper seg ferdig selv.

Mias paprikacoleslaw   

  • 1/4 hodekål kuttes i tynne strimler
  • 1 liten rød paprika finhakkes
  • 3 fedd hvitløk finhakkes
  • 5cm av det grønne på purreløken
  • 1/2 chili finhakkes ( 1hel for smak)
  • 2ss malt paprika
  • 5ss sitronsaft (smak til)
  • 1/2 beger creme fraiche
  • ca1dl fløte, spe med mer for rett konsistens

Bland alle ingrediensene og smak til med s&p, eventuelt med syre.

Kok opp vann og la brokkoli syde i 5 min

Langtidsstekt ribbe med coleslaw

Når ribba og coleslaw har fått hvile i ca 20min, er det klart for servering. Knasende sprø svor, kjøttet er så mørt at du ikke trenger kniv å skjære med. Komplimentert med en deilig coleslaw og brokkoli. Sjysaus kan lages med å redusere kraften fra ovnen, ha en liten skvett fløte oppi. 

Vel bekomme! 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg