Langtidsstekt familieribbe

Julen nærmer seg med stormskritt, og det er alltid kjekt å prøvesmake litt på julematen i forkant. Da kan man teste ut litt nye oppskrifter og fremgangsmåter samtidig. Selv foretrekker jeg å langtidssteke ribba, kjøttet blir saftig og mørt og feiler aldri med svoren.

Du trenger

  • 1 familieribbe
  • 1 brokkoli
  • Rødkål
  • Surkål
  • 1 pk fløte

Krydderblandingen

  • 4 laubærblader
  • 2ts malt nellik
  • 1ts kardemomme
  • 2ts allehånde
  • 2ss salt
  • 1ss pepper
  • 1ss knust rosépepper
  • 5-6 fedd hvitløk
  • 1 chili
  • 1 potte frisk timian

Slik gjør du

Start forberedelsene et par dager før stekingen. Rut opp svoren og gni ribba inn med de tørre krydrene. Kutt opp halvparten av timianen og fordel i alle sprekker. Pakk ribba i folie og la stå kjølig i 2 dager.

Bruk en passende langpanne og legg ribba med svoren ned, ha vann i formen til det kommer litt over høyden til svoren. Del chili og hvitløk og fordel rundt ribba sammen med laubærbladene. Sett ovnen på 200grader med over/undervarme. La dette få steke i ca 1t før du setter ned temperatur til 70grader og snur ribba. Tilsett resten av timianen med vannet. La ribben stå i ca 10t, pass på å etterfylle vann om nødvendig.

Når ribben har fått sine 10t, skrur du opp temperaturen på 200gr igjen. I mellomtiden gjør du klar brokkoli, surkål og rødkål. Etter ca 45 min sjekker du om svoren har blitt jevnt stekt, bruk folie under ribba om nødvendig for å få jevn steking. Når svoren er ferdig, tar du ut ribba og lar den hvile. Kok opp brokkoli, surkål og rødkål.

Kraften fra ribba siles i en sausekjele og reduseres. Tilsett fløte, salt og pepper etter smak.

Vel bekomme!

Langtidsstekt familieribbe 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg