Dette er minner fra 90-tallet hvor mamma lagde laksekoteletter i panne 💞
Dette kan gjøres i stekepanna eller i ovnen. Samme fremgangsmåte, bare litt ned på steketiden i panna. Er dere 4 eller flere så vil det nok være enklere å gjøre i ovnen, som hos oss. Kan fint fordele ingredienser i 2 stekepanner også.
Du trenger
- 1kg laksekoteletter (med bein)
- 1 fennikel
- 1 rødløk
- 200g cherrytomater
- 5cm pepperrot
- 1 chili
- 200g Brokkolini
- 3dl fløte
- 50g smør
- Salt og pepper etter smak
Slik gjør du
Sett ovnen på 180grader varmluft.
Start med å kutte opp løk, fennikel og pepperrot. Ha dette i en stor ildfast form sammen med smør i terninger, delt chili og cherrytomater. La dette stå og godgjøre seg i ca 10 minutter.
Ta ut formen vend om og ha laksekoteletter i formen, ha på litt salt og pepper før det går tilbake i ovnen i ca 10min.
Når det er gått 10 minutter har du fløte over i formen, før du setter det tilbake i varm ovn uten mer varme på.
Mens alt er i ovnen og holder seg varmt, koker du opp litt vann til brokkolinien. La dette få trekke i kokende vann i ca 3-5 minutter.
(Om du bruker stekepanne, skrur du plata helt ned på minimum når fløte tilsettes og alt er klart når brokkolinien er ferdig trukket)
Nam! Så godt det så ut! 🙂 Laks er så godt! 🙂
Helt enig! Laks er nydelig, viktig kilde til omega fettsyrer også 🤩